Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym
Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym to proste i smaczne danie, które idealnie nadaje się na letnią kolację lub przekąskę. Świeże pomidory kroimy w plastry, układamy na nich plastry mozzarelli, a całość polewamy aromatycznym sosem czosnkowym. Danie charakteryzuje się intensywnym smakiem pomidorów, delikatną mozzarellą i wyrazistym sosem, który nadaje całości pikantnego aromatu. Idealny wybór dla miłośników prostych i szybkich dań wegetariańskich.
Składniki
Przygotowanie
- Do miseczki przełożyć jogurt, dodać majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Doprawić wszystko do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie wymieszać.
- Umyte pomidory pokroić w ósemki.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
- Na dużym, płaskim talerzu ułożyć pokrojone pomidory.
- Polać pomidory sosem czosnkowym.
- Posypać pomidory żółtym serem.
- Posypać całość posiekaną natką pietruszki.
- Danie podać od razu.
- Zachęcić widzów do odwiedzenia strony smakowitedania.com oraz kanału Smakowite Dania po więcej pysznych przepisów.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również