Pierś z kurczaka z cukinią i marchewką

Pierś z kurczaka z cukinią i marchewką to szybki i smaczny obiad, który zachwyca delikatnym połączeniem mięsa z warzywami. Idealne danie na busy tygodniowe wieczory, gdy brakuje czasu na gotowanie, a chce się zjeść coś pożywnego i smacznego. Proste składniki, szybkie przygotowanie - idealne rozwiązanie dla zabieganych osób, które nie chcą rezygnować z zdrowych posiłków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej avocado oil w dużym garnku, aby zeszklił się aromat i smak wszystkich składników.
  2. Usuń część składników, a następnie dodaj pierś z kurczaka do aromatyzowanego oleju.
  3. Zeszklij kurczaka, sprawiając, że mięso będzie bardziej soczyste i aromatyczne.
  4. Dodaj kawałki papryki i smaż przez chwilę.
  5. Wlej 3 łyżki sosu hoisin i 4-5 łyżek sosu ostrygowego, dokładnie wymieszaj.
  6. Dodaj pozostałe wcześniej podsmażone warzywa.
  7. Dodaj cukinię i smaż, ciągle mieszając, aby dobrze wchłonęła smaki.
  8. Przykryj patelnię na 30-45 sekund, aby cukinia mogła odparować trochę wilgoci.
  9. Dodaj opcjonalnie 2-3 łyżeczki oleju sezamowego i smaż przez dodatkowy czas, aż składniki się połączą.
  10. Kiedy danie będzie gotowe, podawaj je.
Pierś z kurczaka z cukinią i marchewką

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka z cukinią i marchewką, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up