Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym

Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym to pyszne danie, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Smażona pierś z kurczaka posypana przyprawami, podana z sosem z podsmażonej cebuli, czosnku, ziół oraz bulionu to idealna propozycja na obiad dla wszystkich miłośników smakowitych potraw. Proste w przygotowaniu, szybkie i wyjątkowo aromatyczne danie, które z pewnością zadowoli podniebienie każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić pierś z kurczaka na plastry.
  2. Oprószyć kurczaka przyprawami.
  3. Smażyć kurczaka na patelni do zarumienienia z obu stron.
  4. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę.
  5. Doprawić cebulę solą i pieprzem.
  6. Wrócić kurczaka na patelnię.
  7. Zalać wszystko wodą lub bulionem.
  8. Dusić około 20 minut pod przykryciem.
  9. Dodać musztardę do smaku.
  10. Wlać śmietankę.
  11. Jeśli potrzeba, zagęścić sos mąką rozmieszaną z wodą.
Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up