Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym

Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym to pyszne danie, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Smażona pierś z kurczaka posypana przyprawami, podana z sosem z podsmażonej cebuli, czosnku, ziół oraz bulionu to idealna propozycja na obiad dla wszystkich miłośników smakowitych potraw. Proste w przygotowaniu, szybkie i wyjątkowo aromatyczne danie, które z pewnością zadowoli podniebienie każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić pierś z kurczaka na plastry.
- Oprószyć kurczaka przyprawami.
- Smażyć kurczaka na patelni do zarumienienia z obu stron.
- Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę.
- Doprawić cebulę solą i pieprzem.
- Wrócić kurczaka na patelnię.
- Zalać wszystko wodą lub bulionem.
- Dusić około 20 minut pod przykryciem.
- Dodać musztardę do smaku.
- Wlać śmietankę.
- Jeśli potrzeba, zagęścić sos mąką rozmieszaną z wodą.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie cebulowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również