Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to pyszne danie, które łączy w sobie delikatność mięsa z intensywnym smakiem warzyw. Soczysta pierś z indyka jest podawana z aromatycznym szpinakiem i słonecznymi suszonymi pomidorami, tworząc wyjątkową kompozycję smaków. To danie świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje, a przygotowanie jest stosunkowo proste i szybkie.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do około 180 stopni Celsjusza.
- Obramować pierś z indyka i pokroić na cienkie plastry.
- Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i podsmażyć pokrojoną pierś z indyka, aż będzie dobrze zarumieniona z obu stron
- W tej samej patelni podsmażyć posiekany czosnek, a następnie dodać szpinak i suszone pomidory
- Następnie dodać pierś z indyka z powrotem na patelnię i wszystko razem dusić przez kilka minut, aby smaki się połączyły
- Podawać danie posypane startym parmezanem lub posiekana bazylią.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również