Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to pyszne danie, które łączy w sobie delikatność mięsa z intensywnym smakiem warzyw. Soczysta pierś z indyka jest podawana z aromatycznym szpinakiem i słonecznymi suszonymi pomidorami, tworząc wyjątkową kompozycję smaków. To danie świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje, a przygotowanie jest stosunkowo proste i szybkie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do około 180 stopni Celsjusza.
  2. Obramować pierś z indyka i pokroić na cienkie plastry.
  3. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i podsmażyć pokrojoną pierś z indyka, aż będzie dobrze zarumieniona z obu stron
  4. W tej samej patelni podsmażyć posiekany czosnek, a następnie dodać szpinak i suszone pomidory
  5. Następnie dodać pierś z indyka z powrotem na patelnię i wszystko razem dusić przez kilka minut, aby smaki się połączyły
  6. Podawać danie posypane startym parmezanem lub posiekana bazylią.
Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up