Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami

Pierogi z nadzieniem z soczewicy i suszonych pomidorów to pyszna i pożywna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Soczewica dodaje im nie tylko białka, ale także bogatego smaku, który doskonale komponuje się z intensywnością suszonych pomidorów. To danie idealne zarówno na obiad, jak i na kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszaj mąkę pszenną z wodą i szczyptą soli, aby przygotować ciasto na pierogi.
- Gotuj soczewicę wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedź i ostudź.
- Pokrój suszone pomidory na mniejsze kawałki.
- W misce wymieszaj ugotowaną soczewicę, suszone pomidory, sól, pieprz i ulubione przyprawy.
- Rozwałkuj ciasto na cienkie placki i wytnij kółka za pomocą foremki.
- Nałóż nadzienie na każde kółko ciasta i zlep brzegi, formując pierogi.
- Gotuj pierogi w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
- Odsącz pierogi i podawaj np
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również