Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami

Pierogi z nadzieniem z soczewicy i suszonych pomidorów to pyszna i pożywna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Soczewica dodaje im nie tylko białka, ale także bogatego smaku, który doskonale komponuje się z intensywnością suszonych pomidorów. To danie idealne zarówno na obiad, jak i na kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj mąkę pszenną z wodą i szczyptą soli, aby przygotować ciasto na pierogi.
  2. Gotuj soczewicę wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedź i ostudź.
  3. Pokrój suszone pomidory na mniejsze kawałki.
  4. W misce wymieszaj ugotowaną soczewicę, suszone pomidory, sól, pieprz i ulubione przyprawy.
  5. Rozwałkuj ciasto na cienkie placki i wytnij kółka za pomocą foremki.
  6. Nałóż nadzienie na każde kółko ciasta i zlep brzegi, formując pierogi.
  7. Gotuj pierogi w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
  8. Odsącz pierogi i podawaj np
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up