Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu
Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu to tradycyjne danie kuchni polskiej, które doskonale sprawdza się jako lekki dodatek do obiadu. Przepis autorstwa Siostry Anastazji wzbogacony jest o jogurt, dodając nutkę orzeźwienia i połączenia klasycznych smaków ogórka i jogurtu. Proste i szybkie danie, idealne na chłodniejsze dni.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić ogórki na cienkie plasterki.
- Posolić pokrojone ogórki i odstawić na około 30 minut.
- Odcisnąć nadmiar soku z ogórków.
- Dodać do ogórków jogurt naturalny i dokładnie wymieszać.
- Posypać całość szczypiorkiem i dokładnie wymieszać.
- Przełożyć mizerię do słoika i przechowywać w lodówce do spożycia.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również