Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu

Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu to tradycyjne danie kuchni polskiej, które doskonale sprawdza się jako lekki dodatek do obiadu. Przepis autorstwa Siostry Anastazji wzbogacony jest o jogurt, dodając nutkę orzeźwienia i połączenia klasycznych smaków ogórka i jogurtu. Proste i szybkie danie, idealne na chłodniejsze dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić ogórki na cienkie plasterki.
  2. Posolić pokrojone ogórki i odstawić na około 30 minut.
  3. Odcisnąć nadmiar soku z ogórków.
  4. Dodać do ogórków jogurt naturalny i dokładnie wymieszać.
  5. Posypać całość szczypiorkiem i dokładnie wymieszać.
  6. Przełożyć mizerię do słoika i przechowywać w lodówce do spożycia.
Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Mizeria na zimę z dodatkiem jogurtu, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up