Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią
Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią to pyszne danie, które zadowoli nawet największych miłośników mięsa. W tej wersji klasycznej pasty jest zastąpiona warstwami plastry cukinii, a pieczarki dodają smaku i konsystencji. To danie jest pełne aromatycznych ziół i sera, co sprawia, że jest po prostu nieodparte!
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj 2 cukinie na plastry i posyp je solą z obu stron
- Posiekaj 4-6 ząbków czosnku, koper i pietruszkę
- Po 30 minutach odstawienia cukinii, przykryj plastry ręcznikiem papierowym i odczekaj, aż wchłoną one nadmiar wilgoci.
- Rozgrzej patelnię i dodaj 35 ml oliwy z oliwek
- Zmniejsz ogień, dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek do patelni i wrzuć posiekany czosnek
- Dodaj posiekane zioła (koperek, pietruszka), przygotowaną mieszankę papryki oraz plastry uprzednio usmażonej cukinii do patelni
- Danie jest gotowe do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również