Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią

Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią to pyszne danie, które zadowoli nawet największych miłośników mięsa. W tej wersji klasycznej pasty jest zastąpiona warstwami plastry cukinii, a pieczarki dodają smaku i konsystencji. To danie jest pełne aromatycznych ziół i sera, co sprawia, że jest po prostu nieodparte!

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj 2 cukinie na plastry i posyp je solą z obu stron
  2. Posiekaj 4-6 ząbków czosnku, koper i pietruszkę
  3. Po 30 minutach odstawienia cukinii, przykryj plastry ręcznikiem papierowym i odczekaj, aż wchłoną one nadmiar wilgoci.
  4. Rozgrzej patelnię i dodaj 35 ml oliwy z oliwek
  5. Zmniejsz ogień, dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek do patelni i wrzuć posiekany czosnek
  6. Dodaj posiekane zioła (koperek, pietruszka), przygotowaną mieszankę papryki oraz plastry uprzednio usmażonej cukinii do patelni
  7. Danie jest gotowe do podania
Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Lazania wegetariańska z pieczarkami i cukinią, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up