Kulki Raffaello z mleka w proszku
Kulki Raffaello z mleka w proszku to prosty i smaczny przepis na pyszne łakocie, które z pewnością zachwycą wszystkich łasuchów. Połączenie mleka w proszku, mleka skondensowanego, startej kokosowej czekolady i migdałów daje niezapomniany smak i delikatną konsystencję. Idealne na imprezy, święta czy po prostu jako słodka przekąska dla siebie i bliskich. Gotowe kulki będą doskonałym uzupełnieniem każdego deseru. A także świetny pomysł na prezent.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu rozpuść masło.
- Dodaj mleko w proszku, wiórki kokosowe, cukier i wodę.
- Całość dobrze wymieszaj, a następnie podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż składniki się połączą.
- Zdejmij rondel z ognia i ostudź masę.
- Z ostudzonej masy formuj małe kulki, wkładając do środka po jednym migdałowym wafelku.
- W misce zmiksuj cukier z wodą, a następnie obtocz nimi przygotowane kulki.
- Następnie obtacz każdą kulkę w zmielonych wiórkach kokosowych.
- Umieść kulki w lodówce na około 30 minut, aby się dobrze schłodziły przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kulki Raffaello z mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również