Kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej
Kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kotletów mięsnych. Soczewica i kasza jaglana wzbogacają potrawę w białko roślinne oraz ważne składniki odżywcze. Kotlety te można podawać jako danie główne lub dodatek do sałatek czy sałatek jarzynowych. Proste w przygotowaniu i pełne smaku - idealne danie dla wegetarian oraz miłośników kuchni roślinnej.
Składniki
Przygotowanie
- Wymocz czerwoną soczewicę w zimnej wodzie na całą noc, a następnie odcedź.
- Posiekaj cebulę, czosnek i marchewkę.
- W misce połącz odcedzoną soczewicę, posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz przecier pomidorowy
- Formuj kotlety z powstałej masy.
- Rozgrzej olej na patelni.
- Smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
- Podawaj kotlety z sosem czosnkowym.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również