Kotlety mielone z kapustą pekińską

Kotlety mielone z dodatkiem kapusty pekińskiej to szybki i prosty przepis na smaczną i sycącą potrawę. Soczyste kotlety z mielonego mięsa podane z lekko podsmażoną kapustą pekińską to doskonałe połączenie smaków oraz wartościowy posiłek dla całej rodziny. Idealne na obiad lub kolację, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnych dań kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawy oraz posiekany czosnek.
  2. Uformować z masy kotlety mielone.
  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
  4. W międzyczasie pokroić kapustę pekińską na drobne paski.
  5. Wrzucić kapustę na patelnię, dodać sos sojowy i smażyć przez kilka minut aż zmięknie.
  6. Podawać kotlety mielone z duszoną kapustą pekińską.
Kotlety mielone z kapustą pekińską

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety mielone z kapustą pekińską, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up