Koreczki z salami i oliwkami
Koreczki z salami i oliwkami to szybki i prosty przepis na eleganckie i smaczne przekąski. Wystarczy pokroić salami i oliwki, następnie nadziać je na wykałaczki. Efekt końcowy to kolorowe i apetyczne koreczki, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach czy imprezach.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: serek śmietankowy paprykowy, salami w plastrach z pieprzem, oliwki, bagietka, ogórek konserwowy, serek mozzarella w kulkach, jajko, koper.
- Pokrój bagietkę na plastry.
- Na jeden plaster bagietki nałóż serek śmietankowy paprykowy, plastry salami z pieprzem i oliwkę
- Następnie przygotuj drugi rodzaj koreczków, na jeden plaster bagietki nałóż serek śmietankowy paprykowy, plaster salami z pieprzem, plastry ogórka konserwowego i posyp posiekanym koprem
- Na kolejnych plasterkach bagietki ułóż serek mozzarellę w kulkach, plastry salami z pieprzem i oliwki.
- Na ostatnim rodzaju koreczków ułóż plaster bagietki, nałóż plaster salami, plaster ogórka konserwowego i ćwiartkę jajka ugotowanego na twardo.
- Koreczki z serkiem śmietankowym paprykowym, salami z pieprzem i oliwkami są gotowe do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Koreczki z salami i oliwkami, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również