Koreczki z salami i oliwkami

Koreczki z salami i oliwkami to szybki i prosty przepis na eleganckie i smaczne przekąski. Wystarczy pokroić salami i oliwki, następnie nadziać je na wykałaczki. Efekt końcowy to kolorowe i apetyczne koreczki, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach czy imprezach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: serek śmietankowy paprykowy, salami w plastrach z pieprzem, oliwki, bagietka, ogórek konserwowy, serek mozzarella w kulkach, jajko, koper.
  2. Pokrój bagietkę na plastry.
  3. Na jeden plaster bagietki nałóż serek śmietankowy paprykowy, plastry salami z pieprzem i oliwkę
  4. Następnie przygotuj drugi rodzaj koreczków, na jeden plaster bagietki nałóż serek śmietankowy paprykowy, plaster salami z pieprzem, plastry ogórka konserwowego i posyp posiekanym koprem
  5. Na kolejnych plasterkach bagietki ułóż serek mozzarellę w kulkach, plastry salami z pieprzem i oliwki.
  6. Na ostatnim rodzaju koreczków ułóż plaster bagietki, nałóż plaster salami, plaster ogórka konserwowego i ćwiartkę jajka ugotowanego na twardo.
  7. Koreczki z serkiem śmietankowym paprykowym, salami z pieprzem i oliwkami są gotowe do podania
Koreczki z salami i oliwkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Koreczki z salami i oliwkami, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up