Kapusta biała zasmażana po śląsku

Kapusta biała zasmażana po śląsku to tradycyjne danie kuchni śląskiej, które charakteryzuje się prostotą i doskonałym smakiem. Kapusta duszona jest w aromatycznej zasmażce z cebulą i boczkiem, co sprawia, że nabiera intensywnego smaku. To pyszne i sycące danie idealne na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić na stole.
  2. Obrócić kapustę.
  3. Następnie wyciąć ćwiartki.
  4. Główkę pokroić w drobne kawałki.
  5. Na patelni rozgrzać olej.
  6. Wrzucić pokrojoną kapustę na rozgrzany olej.
  7. Smażyć kapustę, aż będzie miękka.
  8. W międzyczasie przygotować zasmażkę z mąki i smalcu.
  9. Gdy kapusta będzie gotowa, dodać zasmażkę.
  10. Wymieszać wszystko razem.
  11. Dusić wszystko na wolnym ogniu, aż składniki się połączą.
  12. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
  13. Podawać w misce lub na talerzu.
Kapusta biała zasmażana po śląsku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kapusta biała zasmażana po śląsku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up