Kapusta czerwona po Magdzie Gessler

Kapusta czerwona po Magdzie Gessler to wyjątkowo aromatyczne danie, które zachwyca intensywnym smakiem i kolorystyką. Ta autorska przepisowa Magdy Gessler wzbogacona jest cebulą, jabłkiem, winem czerwonym i przyprawami, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru. Doskonale komponuje się z pieczonym mięsem, kiełbasą lub jako samodzielna przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na początku, przygotuj wszystkie składniki wymienione w transkrypcji.
  2. Pokrój czerwoną kapustę na cienkie paski.
  3. Rozgrzej patelnię lub garnek na średnim ogniu.
  4. Dodaj odrobinę oleju do rozgrzanego naczynia.
  5. Wrzuć posiekaną cebulę na rozgrzany olej i podsmaż ją, aż będzie miękka i lekko zrumieniona.
  6. Następnie dodaj pokrojoną czerwoną kapustę do patelni.
  7. Wlej octu winnego do kapusty.
  8. Dosyp cukier oraz goździki, wymieszaj składniki.
  9. Dolej także bulion warzywny.
  10. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  11. Gotuj kapustę na średnim ogniu, aż zmięknie (około 40-50 minut), mieszając od czasu do czasu.
  12. Gdy kapusta będzie gotowa, podawaj ją na ciepło jako dodatek do potrawy.
  13. Smacznego!
Kapusta czerwona po Magdzie Gessler

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kapusta czerwona po Magdzie Gessler, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up