Ciasto z brzoskwiniami z puszki

Ciasto z brzoskwiniami z puszki to prosty i szybki przepis na pyszne i soczyste ciasto. Wykorzystuje się do niego brzoskwinie z puszki, które ułożone są na cieście, a następnie całość zalewana jest delikatnym ciastem. Po upieczeniu ciasto jest wilgotne i aromatyczne, idealne na słodki deser lub podwieczorek.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać 2 szklanki mąki pszennej, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę.
  2. Dodać 3 jajka, 1 szklankę jogurtu naturalnego i pół szklanki oleju (rzepakowego) o temperaturze pokojowej.
  3. Wymieszać składniki, można użyć miksera, ale krótko i szybko, aby uniknąć zakalca.
  4. Przełożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem o wymiarach 20 cm x 30 cm.
  5. Posypać wierzch pokrojonymi brzoskwiniami z puszki lub innymi owocami.
  6. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut.
  7. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
  8. Gotowe! Smacznego!
Ciasto z brzoskwiniami z puszki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z brzoskwiniami z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up