Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella

Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella to pyszna i szybka przekąska, która zadowoli każde podniebienie. Delikatne ciasto francuskie w połączeniu z słodkim, kremowym nadzieniem Nutella sprawia, że te małe ciasteczka są idealne na podwieczorek czy spotkanie ze znajomymi. Proste w wykonaniu, zachwycą nie tylko miłośników tej kultowej kremowej pasty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200-220 stopni C.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na równe kwadraty.
  3. Nałóż po łyżeczce kremu czekoladowego na każdy kwadrat ciasta.
  4. Złóż każdy kwadrat na pół, zaciskając brzegi, aby utworzyć foremkę na nadzienie.
  5. Uważaj, aby nadzienie nie wypłynęło z foremek.
  6. Oddziel żółtko od białka.
  7. Posmaruj przygotowane foremki białkiem.
  8. Umieść foremki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między nimi.
  9. Piecz ciasteczka w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut, aż się lekko zrumienią.
  10. Po upieczeniu posyp ciasteczka cukrem pudrem.
  11. Gotowe ciasteczka francuskie z nadzieniem czekoladowym możesz podawać na ciepło lub po ostudzeniu
Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up