Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella
Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella to pyszna i szybka przekąska, która zadowoli każde podniebienie. Delikatne ciasto francuskie w połączeniu z słodkim, kremowym nadzieniem Nutella sprawia, że te małe ciasteczka są idealne na podwieczorek czy spotkanie ze znajomymi. Proste w wykonaniu, zachwycą nie tylko miłośników tej kultowej kremowej pasty.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 200-220 stopni C.
- Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na równe kwadraty.
- Nałóż po łyżeczce kremu czekoladowego na każdy kwadrat ciasta.
- Złóż każdy kwadrat na pół, zaciskając brzegi, aby utworzyć foremkę na nadzienie.
- Uważaj, aby nadzienie nie wypłynęło z foremek.
- Oddziel żółtko od białka.
- Posmaruj przygotowane foremki białkiem.
- Umieść foremki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między nimi.
- Piecz ciasteczka w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut, aż się lekko zrumienią.
- Po upieczeniu posyp ciasteczka cukrem pudrem.
- Gotowe ciasteczka francuskie z nadzieniem czekoladowym możesz podawać na ciepło lub po ostudzeniu
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciastka francuskie z nadzieniem Nutella, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również