Zupa z selera naciowego i marchewki

Zupa z selera naciowego i marchewki to proste danie warzywne, które zaskakuje bogatym smakiem i aromatem. Połączenie selera naciowego i marchewki nadaje zupie lekko słodkawy posmak, który idealnie komponuje się z delikatną konsystencją. To doskonała propozycja na lekki i pożywny posiłek, który dzięki prostocie przygotowania przypadnie do gustu zarówno miłośnikom klasycznych dań, jak i poszukującym nowych smakowych doznań.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
  2. Dodać pokrojoną cebulę i podsmażać, aż będzie miękka.
  3. Dodać pokrojony czosnek i podsmażać przez 3 minuty.
  4. Dorzucić pokrojony seler i smażyć.
  5. Wrzucić pokrojoną marchewkę i pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) i smażyć przez 3 minuty.
  6. Wlać 1,5 litra gorącej wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
  7. Po ugotowaniu zblendować na gładki krem.
  8. Doprawić do smaku.
  9. Podawać i smacznego!
Zupa z selera naciowego i marchewki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z selera naciowego i marchewki, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up