Zupa z selera naciowego i marchewki
Zupa z selera naciowego i marchewki to proste danie warzywne, które zaskakuje bogatym smakiem i aromatem. Połączenie selera naciowego i marchewki nadaje zupie lekko słodkawy posmak, który idealnie komponuje się z delikatną konsystencją. To doskonała propozycja na lekki i pożywny posiłek, który dzięki prostocie przygotowania przypadnie do gustu zarówno miłośnikom klasycznych dań, jak i poszukującym nowych smakowych doznań.
Składniki
Przygotowanie
- W garnku rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
- Dodać pokrojoną cebulę i podsmażać, aż będzie miękka.
- Dodać pokrojony czosnek i podsmażać przez 3 minuty.
- Dorzucić pokrojony seler i smażyć.
- Wrzucić pokrojoną marchewkę i pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) i smażyć przez 3 minuty.
- Wlać 1,5 litra gorącej wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
- Po ugotowaniu zblendować na gładki krem.
- Doprawić do smaku.
- Podawać i smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z selera naciowego i marchewki, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również