Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego
Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego to proste danie, które świetnie sprawdzi się jako rozgrzewający obiad w chłodne dni. Pulpeciki z delikatnego mięsa mielonego w aromatycznej zupie warzywnej to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Danie wymaga niewielkiego nakładu pracy, a efekt końcowy z pewnością zachwyci całą rodzinę.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, bułką tartą, jajkiem i posiekaną cebulą.
- Uformuj małe pulpeciki z powstałej masy mięsnej.
- Podgrzej bulion warzywny lub mięsny w dużym garnku.
- Dodaj do bulionu pokrojone warzywa, takie jak marchewka, seler, pietruszka.
- Gdy warzywa zmiękną, delikatnie wrzucaj do bulionu uformowane pulpeciki.
- Gotuj pulpeciki przez około 15-20 minut, aż będą miękkie i gotowe do jedzenia.
- Na koniec dopraw zupę do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ziołami.
- Podawaj zupę z pulpecikami posypaną świeżo siekanym natka pietruszki
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również