Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego

Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego to proste danie, które świetnie sprawdzi się jako rozgrzewający obiad w chłodne dni. Pulpeciki z delikatnego mięsa mielonego w aromatycznej zupie warzywnej to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Danie wymaga niewielkiego nakładu pracy, a efekt końcowy z pewnością zachwyci całą rodzinę.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, bułką tartą, jajkiem i posiekaną cebulą.
  2. Uformuj małe pulpeciki z powstałej masy mięsnej.
  3. Podgrzej bulion warzywny lub mięsny w dużym garnku.
  4. Dodaj do bulionu pokrojone warzywa, takie jak marchewka, seler, pietruszka.
  5. Gdy warzywa zmiękną, delikatnie wrzucaj do bulionu uformowane pulpeciki.
  6. Gotuj pulpeciki przez około 15-20 minut, aż będą miękkie i gotowe do jedzenia.
  7. Na koniec dopraw zupę do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ziołami.
  8. Podawaj zupę z pulpecikami posypaną świeżo siekanym natka pietruszki
  9. Gotowe! Smacznego!
Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z pulpecikami z mięsa mielonego, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up