Zupa krem z dyni: tradycyjny domowy przepis

Zupa krem z dyni to pyszne i rozgrzewające danie, idealne na chłodniejsze dni. Tradycyjny domowy przepis obejmuje gotowanie dyni z cebulą, czosnkiem i przyprawami, a następnie blendowanie i doprawienie śmietaną. Danie to jest pełne aromatycznych i jesiennych smaków, które z pewnością zachwycą każde podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę na drobne kawałki.
  2. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojoną cebulę i smażyć na średnim ogniu aż się zeszkli.
  3. Dodać posiekany czosnek, sól, paprykę, curry i pokrojony imbir, całość wymieszać i smażyć przez chwilę.
  4. Dodać pokrojone pomidory, czerwoną soczewicę i zalać wszystko wodą.
  5. Gotować około 15 minut, aż składniki będą miękkie.
  6. Po 15 minutach zdjąć garnek z ognia i dodać mleko kokosowe oraz garam masala, dokładnie wymieszać.
  7. Doprawić do smaku, jeśli trzeba, i przyprawić dodatkowo.
  8. Podawać udekorowaną zupę według uznania, na przykład z ziołami, ziarnami lub wiórkami.
Zupa krem z dyni: tradycyjny domowy przepis

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z dyni: tradycyjny domowy przepis, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up