Zupa krem z dyni: tradycyjny domowy przepis

Zupa krem z dyni to pyszne i rozgrzewające danie, idealne na chłodniejsze dni. Tradycyjny domowy przepis obejmuje gotowanie dyni z cebulą, czosnkiem i przyprawami, a następnie blendowanie i doprawienie śmietaną. Danie to jest pełne aromatycznych i jesiennych smaków, które z pewnością zachwycą każde podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić cebulę na drobne kawałki.
- W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojoną cebulę i smażyć na średnim ogniu aż się zeszkli.
- Dodać posiekany czosnek, sól, paprykę, curry i pokrojony imbir, całość wymieszać i smażyć przez chwilę.
- Dodać pokrojone pomidory, czerwoną soczewicę i zalać wszystko wodą.
- Gotować około 15 minut, aż składniki będą miękkie.
- Po 15 minutach zdjąć garnek z ognia i dodać mleko kokosowe oraz garam masala, dokładnie wymieszać.
- Doprawić do smaku, jeśli trzeba, i przyprawić dodatkowo.
- Podawać udekorowaną zupę według uznania, na przykład z ziołami, ziarnami lub wiórkami.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z dyni: tradycyjny domowy przepis, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również