Zupa z botwiny na mięsie

Zupa z botwiny na mięsie to pyszne i pożywne danie, które idealnie sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja. Składniki, takie jak botwina, mięso, marchew, ziemniaki i przyprawy, harmonijnie komponują się razem, tworząc aromatyczną i zdrową zupę. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią sobie proste i smaczne dania.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju.
  2. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso (1,5 funta wołowiny) i obsmaż je na złoty kolor.
  3. Posól i popieprz mięso, następnie wyjmij je z garnka i odstaw na bok.
  4. Dodaj do garnka masło i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, seler i marchew.
  5. Dodaj posiekany czosnek, kumin, kolendrę i cukier, smaż przez 30 sekund.
  6. Wrzuć z powrotem mięso do garnka.
  7. Dodaj pokrojone w kostkę buraki, bulion wołowy, wodę, sól, pieprz i przeciśnięte pomidory (1 szklanka).
  8. Gotuj na małym ogniu przez godzinę.
  9. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 15 minut.
  10. Dodaj poszatkowaną kapustę, natkę pietruszki, koperek i gotuj jeszcze przez minute.
  11. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i posiekanymi ziołami na wierzchu.
  12. Możesz podawać z chlebem.
Zupa z botwiny na mięsie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z botwiny na mięsie, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up