Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem
Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem to proste danie, które połączenie delikatności szpinaku z kremowym roztrzepanym jajkiem. Ta zupa z pewnością rozgrzeje i nasyci każdego, a przygotowanie jej zajmie zaledwie kilkanaście minut. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić cebulę w drobną kostkę.
- Pokroić ząbki czosnku w plasterki.
- Zetrzeć obraną marchew, pietruszkę i seler na tarce o dużych oczkach.
- Obraną ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
- W garnku rozpuścić masło i podsmażyć przez kilka minut cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki, często mieszając.
- Dodać bulion, liście laurowe oraz ziele angielskie do podsmażonych warzyw i gotować aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
- Dodać szpinak i dokładnie wszystko wymieszać.
- Doprawić zupę solą i czarnym pieprzem, gotować około 2-3 minut.
- Zabielic zupę mlekiem, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
- Podawać od razu.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również