Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem

Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem to proste danie, które połączenie delikatności szpinaku z kremowym roztrzepanym jajkiem. Ta zupa z pewnością rozgrzeje i nasyci każdego, a przygotowanie jej zajmie zaledwie kilkanaście minut. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę w drobną kostkę.
  2. Pokroić ząbki czosnku w plasterki.
  3. Zetrzeć obraną marchew, pietruszkę i seler na tarce o dużych oczkach.
  4. Obraną ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
  5. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć przez kilka minut cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki, często mieszając.
  6. Dodać bulion, liście laurowe oraz ziele angielskie do podsmażonych warzyw i gotować aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
  7. Dodać szpinak i dokładnie wszystko wymieszać.
  8. Doprawić zupę solą i czarnym pieprzem, gotować około 2-3 minut.
  9. Zabielic zupę mlekiem, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
  10. Podawać od razu.
Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa szpinakowa z roztrzepanym jajkiem, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up