Zupa rybna z owocami morza
Zupa rybna z owocami morza to aromatyczne danie z delikatnymi kawałkami ryb, krewetek i małży gotowanych w bulionie z dodatkiem warzyw i ziół. Ta wyjątkowa zupa doskonale komponuje się z bagietką i świeżą ziołową oliwą. Smakowa i sycąca potrawa, idealna na chłodne dni.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę.
- Dodaj odrobinę soli, oliwy i szafranu do garnka i podsmaż cebulę i czosnek.
- Obierz marchewkę i pokrój ją.
- Pokrój selera, pora, pietruszkę i filet.
- Dodaj pokrojoną marchewkę, selera, pora, pietruszkę i filet do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem.
- Wlej wodę do garnka i dodaj papryczki oraz inne przyprawy wg uznania.
- Po ugotowaniu zupy, jeśli chcesz, możesz wyjąć pora, selera i pietruszkę (my pozostawiliśmy je w zupie).
- Dodaj pokrojone pomidory, mieszankę owoców morza i ciecierzycę do garnka.
- Wyciśnij sok z cytryny i dodaj go do zupy.
- Podawaj zupę z plasterkami cytryny.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa rybna z owocami morza, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również