Zupa rybna z owocami morza

Zupa rybna z owocami morza to aromatyczne danie z delikatnymi kawałkami ryb, krewetek i małży gotowanych w bulionie z dodatkiem warzyw i ziół. Ta wyjątkowa zupa doskonale komponuje się z bagietką i świeżą ziołową oliwą. Smakowa i sycąca potrawa, idealna na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę.
  2. Dodaj odrobinę soli, oliwy i szafranu do garnka i podsmaż cebulę i czosnek.
  3. Obierz marchewkę i pokrój ją.
  4. Pokrój selera, pora, pietruszkę i filet.
  5. Dodaj pokrojoną marchewkę, selera, pora, pietruszkę i filet do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem.
  6. Wlej wodę do garnka i dodaj papryczki oraz inne przyprawy wg uznania.
  7. Po ugotowaniu zupy, jeśli chcesz, możesz wyjąć pora, selera i pietruszkę (my pozostawiliśmy je w zupie).
  8. Dodaj pokrojone pomidory, mieszankę owoców morza i ciecierzycę do garnka.
  9. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj go do zupy.
  10. Podawaj zupę z plasterkami cytryny.
  11. Smacznego!
Zupa rybna z owocami morza

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa rybna z owocami morza, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up