Zupa porowo-serowa z pulpecikami

Zupa porowo-serowa z pulpecikami to aromatyczne i sycące danie, idealne na chłodne dni. Delikatny smak pora doskonale komponuje się z serem, tworząc kremową i wyrazistą bazę zupy. Pulpeciki dodają dodatkowej konsystencji i wyrazistości potrawie. To połączenie składników gwarantuje smakowite doznania i rozgrzewający posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku zagotować 2 litry wody.
  2. Pokroić drobno włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler) oraz pora i wrzucić do garnka z wodą
  3. Przygotować pulpeciki: w misce wymieszać mięso mielone z indyka i wieprzowe, jajka, sól, pieprz, paprykę słodką
  4. Dodać do wywaru przyprawy: łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu oraz parę płatków chili.
  5. Wrzucić pulpeciki do gotującego się wywaru i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
  6. Dodać serki do zupy i gotować, aż się rozpuszczą, mieszając co jakiś czas.
  7. Opcjonalnie można dodać łyżkę śmietany
  8. Podawać zwykłe płatki kukurydziane i kluseczki
  9. Blendowanie zupy:
  10. Ostudzić zupę nieco, następnie zblendować wszystkie składniki zupki serowej, starajac się nie dotknąć dna garnka.
  11. Gotować zupę przez około 15 minut po dodaniu pulpecików.
Zupa porowo-serowa z pulpecikami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa porowo-serowa z pulpecikami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up