Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem

Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem to smaczne i sycące danie, które świetnie sprawdza się jako posiłek główny. Połączenie aromatycznych warzyw, bogatego bulionu, kremowego serka topionego oraz makaronu tworzy wyjątkowy smak, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. To idealna propozycja na chłodne dni, która rozgrzeje i dodatkowo dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i oczyść pieczarki, a następnie pokrój je w plastry.
  2. Wlej do garnka połowę gorącego bulionu i dodaj pokrojone pieczarki
  3. W misce umieść serki topione i wlej do nich pozostały bulion, a następnie zblenduj lub zmiksuj, aż ser się rozpuści.
  4. Wlej zawartość miski do garnka z pieczarkami, wymieszaj i gotuj przez około 3 minuty.
  5. Przełóż śmietanę do miseczki, dodaj chochlę gorącej zupy i dokładnie wymieszaj.
  6. Na koniec dopraw zupę sporą ilością czarnego pieprzu i dodaj zawiesinę ze śmietany
  7. Natkę pietruszki dokładnie posiekaj.
  8. Podawaj zupę z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up