Zupa krem z warzyw z rosołu

Zupa krem z warzyw z rosołu to pyszne i pożywne danie, które idealnie sprawdzi się na chłodne dni. Wystarczy ugotować warzywa w rosole, a następnie zmiksować je na gładki krem. Zupa ta doskonale rozgrzeje i dostarczy organizmowi wielu cennych składników odżywczych. Można ją podać z grzankami lub śmietaną. Prosty w wykonaniu, a jednocześnie pełen smaku i witamin - idealny wybór na zdrowy obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zbieranie warzyw z wywaru do osobnego garnka.
  2. Dodanie liści kapusty chińskiej do wywaru.
  3. Dodanie przypraw: soli, pieprzu, ziołowego pieprzu, octu balsamicznego i oleju kokosowego do wywaru.
  4. Gotowanie wywaru z przyprawami.
  5. Dodanie octu balsamicznego.
  6. Miksowanie wywaru na kremową zupę.
  7. Sprawdzenie i ewentualne regulowanie konsystencji i smaku zupy.
  8. Podanie zupy.
Zupa krem z warzyw z rosołu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z warzyw z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up