Zupa krem z warzyw z rosołu
Zupa krem z warzyw z rosołu to pyszne i pożywne danie, które idealnie sprawdzi się na chłodne dni. Wystarczy ugotować warzywa w rosole, a następnie zmiksować je na gładki krem. Zupa ta doskonale rozgrzeje i dostarczy organizmowi wielu cennych składników odżywczych. Można ją podać z grzankami lub śmietaną. Prosty w wykonaniu, a jednocześnie pełen smaku i witamin - idealny wybór na zdrowy obiad.
Składniki
Przygotowanie
- Zbieranie warzyw z wywaru do osobnego garnka.
- Dodanie liści kapusty chińskiej do wywaru.
- Dodanie przypraw: soli, pieprzu, ziołowego pieprzu, octu balsamicznego i oleju kokosowego do wywaru.
- Gotowanie wywaru z przyprawami.
- Dodanie octu balsamicznego.
- Miksowanie wywaru na kremową zupę.
- Sprawdzenie i ewentualne regulowanie konsystencji i smaku zupy.
- Podanie zupy.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z warzyw z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również