Zupa krem z pieczarek z serkiem topionym

Zupa krem z pieczarek z serkiem topionym to proste i aromatyczne danie, które rozgrzewa w chłodne dni. Delikatny smak pieczarek w połączeniu z kremowym serkiem topionym tworzy zupę idealną na lekki obiad lub kolację. Dzięki łatwej do wykonania recepturze, można szybko przygotować to pyszne danie na co dzień.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i oczyść pieczarki, a następnie pokrój je w plastry.
  2. Wlej do garnka połowę gorącego bulionu i dodaj pokrojone pieczarki
  3. W misce umieść serki topione i wlej do nich pozostały bulion
  4. Wlej zmiksowany bulion z serkami do garnka z pieczarkami
  5. Przełóż śmietanę do miseczki, dodaj chochlę gorącej zupy i dokładnie wymieszaj.
  6. Pod koniec gotowania dopraw zupę dużą ilością czarnego pieprzu i dodaj zawiesinę ze śmietany.
  7. Wszystko dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia.
  8. Natkę pietruszki umyj, osusz, i drobno posiekaj.
  9. Podawaj zupę z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Zupa krem z pieczarek z serkiem topionym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z pieczarek z serkiem topionym, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up