Zupa krem z kiszonej kapusty

Zupa krem z kiszonej kapusty to aromatyczne i trawiaste danie, które idealnie komponuje się z chłodnymi dniami. Kiszoną kapustę gotujemy na bulionie warzywnym, a następnie miksujemy na gładki krem. Dodatek ziemniaków nadaje zupie kremowej konsystencji, a przyprawy takie jak pieprz, majeranek i liść laurowy podkreślają głęboki smak. Zupa krem z kiszonej kapusty świetnie smakuje podana z chrupiącym grzankami lub kawałkami chleba.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i drobne posiekane cebule oraz czosnek.
  2. Pokrojenie pomidorów na małe kawałki.
  3. Obranie i posiekane drobno kłącze imbiru.
  4. Rozgrzanie garnka i dodanie oliwy z oliwek.
  5. Smażenie cebuli na oliwie aż się zarumieni.
  6. Dodanie czosnku, soli, papryki, curry i imbiru do cebuli.
  7. Dodanie pomidorów, soczewicy oraz zalanie wszystkiego wodą.
  8. Gotowanie przez około 15 minut.
  9. Zdjęcie zupy z ognia i dodanie mleka kokosowego oraz garam masali.
  10. Dopełnienie smaku zupy.
  11. Udekorowanie zupy według uznania z ziołami, ziarnami lub wiórkami.
  12. Gotowe! Smacznego!
Zupa krem z kiszonej kapusty

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z kiszonej kapusty, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up