Zupa krem z fasolki szparagowej
Zupa krem z fasolki szparagowej to lekka i aromatyczna zupa idealna na letnie dni. Fasolka szparagowa, cebula i czosnek zostają podsmażone, a następnie gotowane w bulionie warzywnym. Po ugotowaniu składniki są miksowane na gładki krem, a na koniec doprawiane świeżym bazylią i pieprzem. Zupa świetnie pasuje zarówno na obiad, jak i na lekki lunch. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna smaku i witamin.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu zagotuj bulion domowy.
- Dodaj pokrojone warzywa: kalarepę, pora, marchewkę, ziemniaki i fasolkę szparagową.
- Gotuj warzywa w bulionie przez około 25 minut, aż staną się miękkie.
- Dodaj 400 ml wody i gotuj jeszcze chwilę.
- Dodaj 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki imbiru i 1/2 łyżeczki kozieradki.
- Całość dokładnie zblenduj na gładki krem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z fasolki szparagowej, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również