Tradycyjna masa do wafli bez mleka w proszku

Tradycyjna masa do wafli bez mleka w proszku to idealny przepis dla osób poszukujących alternatyw dla składników mlecznych. Wystarczy połączyć jajka, cukier, mąkę, wodę, olej roślinny i szczyptę soli, aby uzyskać pyszną i puszystą masę do wafli. Gotowe wafle będą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, doskonałe do podania z ulubionymi dodatkami.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuszczać masło, cukier, kakao i mleko.
  2. Zdjąć masę z ognia i odstawić na 10 minut.
  3. Dodawać partiami mleko w proszku, mieszając energicznie, aby nie powstały grudki
  4. Powtarzać dodawanie i mieszanie kolejnych szklanek mleka w proszku, aż masa będzie gładka i jednolita.
  5. Rozłożyć 4 wafle i na każdy nakładać masę, rozsmarowując równomiernie.
  6. Warstwowo ułożyć wafle z masą, dociskając i wyrównując.
  7. Na wierzch położyć ostatni suchy wafelek, wyrównać i docisnąć.
  8. Zawinąć wafel w folię aluminiową.
  9. Przykryć deską i położyć coś ciężkiego na wierzchu.
  10. Odstawić na godzinę, aby wafle się skleiły.
  11. Następnie pokroić i podać.
Tradycyjna masa do wafli bez mleka w proszku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tradycyjna masa do wafli bez mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up