Tort makowy z gotowej masy z puszki
Tort makowy z gotowej masy z puszki to prosty i szybki przepis na pyszny deser. Wystarczy wyłożyć spód tortownicy ciastkami, a następnie posmarować masą makową ze słoika. Całość udekorować bitą śmietaną i posypać startymi migdałami. Efektowny i smaczny tort gotowy do podania!
Składniki
Przygotowanie
- Rozpakuj gotową masę makową z puszki.
- Rozwałkuj połowę masy na placek i ułóż go na spodzie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wymieszaj drugą połowę masy z dodatkami według własnego gustu (np
- Wyłóż przygotowaną masę na spód biszkoptowy.
- Rozwałkuj drugą połowę gotowej masy makowej na kolejny placek i połóż go na wierzchu tortu.
- Wstaw tort do lodówki na kilka godzin, aby masa zastygła.
- Po schłodzeniu tortu, udekoruj go dowolnie, np
- Gotowy tort możesz podawać i cieszyć się jego smakiem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tort makowy z gotowej masy z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również