Tort makowy z gotowej masy z puszki

Tort makowy z gotowej masy z puszki to prosty i szybki przepis na pyszny deser. Wystarczy wyłożyć spód tortownicy ciastkami, a następnie posmarować masą makową ze słoika. Całość udekorować bitą śmietaną i posypać startymi migdałami. Efektowny i smaczny tort gotowy do podania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpakuj gotową masę makową z puszki.
  2. Rozwałkuj połowę masy na placek i ułóż go na spodzie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Wymieszaj drugą połowę masy z dodatkami według własnego gustu (np
  4. Wyłóż przygotowaną masę na spód biszkoptowy.
  5. Rozwałkuj drugą połowę gotowej masy makowej na kolejny placek i połóż go na wierzchu tortu.
  6. Wstaw tort do lodówki na kilka godzin, aby masa zastygła.
  7. Po schłodzeniu tortu, udekoruj go dowolnie, np
  8. Gotowy tort możesz podawać i cieszyć się jego smakiem.
Tort makowy z gotowej masy z puszki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tort makowy z gotowej masy z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up