Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem to pyszne i proste danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatne ciasto francuskie stanowi idealną bazę dla nadzienia ze szpinaku, cebuli i sera. Danie jest szybkie w przygotowaniu i poruszy kubki smakowe nawet najbardziej wymagających.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrób mrożone szpinaki i odciągnij nadmiar wody.
  2. Rozgrzej piekarnik do około 200 stopni Celsjusza.
  3. Roztaw ciasto francuskie, aby się rozmroziło.
  4. Posmaruj formę do pieczenia tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Przygotuj nadzienie, mieszając szpinak z jajkami, serem feta, czosnkiem, solą i pieprzem.
  6. Rozwałkuj ciasto francuskie na formę do pieczenia.
  7. Wyłóż ciasto francuskie na dnie i bokach formy do pieczenia.
  8. Wlej nadzienie ze szpinakiem na ciasto francuskie.
  9. Wstaw tartę do piekarnika i piecz przez około 25-30 minut, aż nadzienie będzie ścięte, a ciasto zrumienione.
  10. Wyjmij tartę z piekarnika i pozwól jej ostygnąć przed podaniem.
Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up