Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem to pyszne i proste danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatne ciasto francuskie stanowi idealną bazę dla nadzienia ze szpinaku, cebuli i sera. Danie jest szybkie w przygotowaniu i poruszy kubki smakowe nawet najbardziej wymagających.
Składniki
Przygotowanie
- Obrób mrożone szpinaki i odciągnij nadmiar wody.
- Rozgrzej piekarnik do około 200 stopni Celsjusza.
- Roztaw ciasto francuskie, aby się rozmroziło.
- Posmaruj formę do pieczenia tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
- Przygotuj nadzienie, mieszając szpinak z jajkami, serem feta, czosnkiem, solą i pieprzem.
- Rozwałkuj ciasto francuskie na formę do pieczenia.
- Wyłóż ciasto francuskie na dnie i bokach formy do pieczenia.
- Wlej nadzienie ze szpinakiem na ciasto francuskie.
- Wstaw tartę do piekarnika i piecz przez około 25-30 minut, aż nadzienie będzie ścięte, a ciasto zrumienione.
- Wyjmij tartę z piekarnika i pozwól jej ostygnąć przed podaniem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również