Taco z mięsem mielonym: pyszny i prosty przepis

Taco z mięsem mielonym to szybki i prosty przepis na ulubione danie tex-mex. Soczyste mięso mielone podsmażone z przyprawami, podane na chrupiącej skorupce tortilli z dodatkami takimi jak ser, sałata, pomidory i guacamole, to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Zmielić 400 g wołowiny na pieczeń na mięso mielone.
- Na rozgrzaną patelnię wlać 20 ml oleju, dodać czosnek i podsmażyć przez około minutę.
- Dodać mięso mielone na patelnię i smażyć, aż będzie praktycznie szare z jednej strony.
- Sparzyć pomidora, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
- Dodać kumin, oregano, paprykę ostra i słodką, sól oraz pieprz do mięsa i dokładnie wymieszać.
- Dolać niewielką ilość wody, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
- Pozostawić farsz mięsny na patelni na 3-5 minut.
- Do miski pokroić awokado, czerwoną cebulę, papryczki padron, pomidora, a także posiekaną kolendrę.
- Dodać sok z połowy cytryny, sól i delikatnie wymieszać salsa z awokado gotowa.
- Przygotować salsę, podsmażając na rozgrzanej patelni folię spożywczą z jednej strony, składając na pół i smażąc z obu stron.
- Na podsmażony wrap tortilli położyć sałatę lodową, farsz mięsny, ser Cheddar, salsa z awokado i kolendrę.
- Zawinąć wrap, odwrócić, delikatnie przycisnąć na patelni i smażyć, aż będzie dobrze przypieczony z obu stron.
- Powtórzyć czynność dla drugiego wrapa.
- Udekorować tacosy kawałkami kolendry.
- Podawać i cieszyć się gigantycznymi tacosami meksykańskimi.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Taco z mięsem mielonym: pyszny i prosty przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również