Szynka pieczona w rękawie z warzywami

Szynka pieczona w rękawie z warzywami to aromatyczne danie, które z pewnością zachwyci wszystkich miłośników mięsa. Soczysta szynka pieczona wraz z kolorowymi warzywami to idealna propozycja na obiad czy uroczysty posiłek. Prosty w przygotowaniu, ten przepis z pewnością cieszy się dużą popularnością ze względu na smak i wygodę przygotowania.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj sól, paprykę, tymianek, kmin rzymski, majeranek, gorczycę białą, rozgniecione ząbki czosnku i miód tworząc marynatę.
- Natrzyj mięso mięsem z każdej strony
- Przygotuj jedną czerwoną paprykę – oczyść ją i pokrój na kawałki.
- Wyjmij mięso z lodówki i zobacz, ile podeszła wody.
- Przełóż mięso do worka do pieczenia, dodaj pokrojoną paprykę, sól morską, pieprz kolorowy i oliwę z oliwek.
- Umieść worek w naczyniu do pieczenia, związując go dobrze, ale pozostawiając miejsce na napuszenie się worka.
- Piecz mięso w temperaturze 200°C przez 30 minut, a następnie sprawdź stan worka.
- Jeśli worek się pękł, przenieś mięso do naczynia żaroodpornego i kontynuuj pieczenie w temperaturze 160°C przez kolejne około 60 minut.
- Po upieczeniu, pokrój szynkę na plastry i podawaj np
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szynka pieczona w rękawie z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również