Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową
Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową to przepis na pyszny deser, który zachwyci nawet największych łasuchów. Delikatne, kremowe wnętrze ciasta w połączeniu z aromatyczną masą krówkową sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Proste i szybkie w przygotowaniu sprawia, że ten deser świetnie sprawdzi się na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszać 2 łyżki cukru pudru, 500 g sera mascarpone i 400 ml śmietanki 30% lub 36%
- Przygotować blaszkę o wymiarach 26x26 cm
- Układać warstwę herbatników, następnie masę kajmakową z puszki, rozsmarować całość
- Na wierzchu ułożyć podłużne biszkopty zmoczone krótko w mleku
- W garnuszku rozpuścić 50 g czekolady z 1 łyżką mleka, a następnie przełożyć do woreczka cukierniczego
- Schłodzić ciasto w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc przed podaniem
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również