Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową

Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową to przepis na pyszny deser, który zachwyci nawet największych łasuchów. Delikatne, kremowe wnętrze ciasta w połączeniu z aromatyczną masą krówkową sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Proste i szybkie w przygotowaniu sprawia, że ten deser świetnie sprawdzi się na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać 2 łyżki cukru pudru, 500 g sera mascarpone i 400 ml śmietanki 30% lub 36%
  2. Przygotować blaszkę o wymiarach 26x26 cm
  3. Układać warstwę herbatników, następnie masę kajmakową z puszki, rozsmarować całość
  4. Na wierzchu ułożyć podłużne biszkopty zmoczone krótko w mleku
  5. W garnuszku rozpuścić 50 g czekolady z 1 łyżką mleka, a następnie przełożyć do woreczka cukierniczego
  6. Schłodzić ciasto w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc przed podaniem
Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szybkie ciasto z mascarpone i masą krówkową, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up