Szybki krem z mleka w proszku

Przepis na szybki krem z mleka w proszku to prosta i szybka alternatywa dla tradycyjnego kremu. Wystarczy połączyć mleko w proszku, wodę, cukier i masło, a następnie ubić do uzyskania gładkiej konsystencji. Można go wykorzystać do dekorowania ciast, babeczek lub placków, dodając im słodkiego i kremowego smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku umieścić masło, mleko, cukier z wanilią, kakao i cukier kryształ
  2. Rozpuścić składniki na małym płomieniu, mieszając, a następnie zdjąć garnek z ognia.
  3. Odstawić masę na 3-5 minut, żeby lekko ostygła.
  4. Dodawać stopniowo mleko w proszku, mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji bez grudek.
  5. Kontynuować mieszanie mikserem na najniższych obrotach, aż krem będzie miał gęstą, ale lejącą konsystencję.
  6. Krem jest gotowy do użycia można go wykorzystać do napełnienia, posmarowania ciasteczek, orzeszków lub przekładania wafli.
Szybki krem z mleka w proszku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szybki krem z mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up