Szybki krem z mleka w proszku
Przepis na szybki krem z mleka w proszku to prosta i szybka alternatywa dla tradycyjnego kremu. Wystarczy połączyć mleko w proszku, wodę, cukier i masło, a następnie ubić do uzyskania gładkiej konsystencji. Można go wykorzystać do dekorowania ciast, babeczek lub placków, dodając im słodkiego i kremowego smaku.
Składniki
Przygotowanie
- W garnku umieścić masło, mleko, cukier z wanilią, kakao i cukier kryształ
- Rozpuścić składniki na małym płomieniu, mieszając, a następnie zdjąć garnek z ognia.
- Odstawić masę na 3-5 minut, żeby lekko ostygła.
- Dodawać stopniowo mleko w proszku, mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji bez grudek.
- Kontynuować mieszanie mikserem na najniższych obrotach, aż krem będzie miał gęstą, ale lejącą konsystencję.
- Krem jest gotowy do użycia można go wykorzystać do napełnienia, posmarowania ciasteczek, orzeszków lub przekładania wafli.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szybki krem z mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również