Schab w sosie śmietanowym z ziołami pieczony w piekarniku
Schab w sosie śmietanowym z ziołami to pyszne i proste danie, które możemy przygotować w szybki i łatwy sposób. Schab kroimy na plastry, polewamy sosem z dodatkiem śmietany i ziół, a następnie pieczemy w piekarniku aż mięso będzie soczyste i delikatne. Podajemy z ulubionymi dodatkami, jak np. ziemniakami czy surówką. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój 2 cebule.
- Pokrój kawałek schabu na równe części i rozbij je, doprawiając solą i pieprzem.
- Rozgrzej patelnię i smaż mięso przez 4-5 minut z każdej strony.
- Dodaj poszatkowaną cebulę do patelni.
- Wlej 200 ml wody i dopraw solą i pieprzem.
- Duś potrawę pod przykryciem przez 50 minut, od czasu do czasu sprawdzając poziom wody.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodaj mąkę wymieszaną z wodą.
- Jeśli sos będzie za gęsty, dodaj trochę wody.
- Na koniec dodaj jedną łyżkę śmietany.
- Posyp potrawę posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab w sosie śmietanowym z ziołami pieczony w piekarniku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również