Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami

Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami to prosty i smaczny przepis na obiad. Mięso jest marynowane, a następnie zapieczono w rękawie do pieczenia z kolorowymi warzywami, co sprawia, że jest soczyste i aromatyczne. To danie świetnie sprawdza się na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić schab w plastry.
  2. Posypać mięso solą, pieprzem i włoskimi ziołami.
  3. Posmarować naczynie do pieczenia olejem roślinnym.
  4. Ułożyć pokrojone mięso w naczyniu.
  5. Posiekać 1-2 cebule i rozłożyć je na mięsie.
  6. Dodać 220 g smalcu na wierzch mięsa.
  7. Wymieszać 50 ml oleju roślinnego z papryką i czosnkiem, a następnie polać to po mięsie.
  8. Dodać 200 g kiszonej kapusty do naczynia.
  9. Włożyć naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 °C i piec przez 50-60 minut.
  10. Pokroić 1 cebulę.
  11. Pokroić 8 ziemniaków na kawałki.
  12. W misce wymieszać ziemniaki z cebulą, 170 g smalcu, solą, pieprzem, papryką i bazylią.
  13. Przenieść ziemniaki i cebulę do naczynia do pieczenia.
  14. Włożyć naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 °C i piec przez 45 minut.
  15. Po 45 minutach usunąć pergamin i kontynuować pieczenie przez kolejne 15 minut.
  16. Po upieczeniu mięsa i ziemniaków, podać jako obiad dla całej rodziny.
Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up