Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami
Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami to prosty i smaczny przepis na obiad. Mięso jest marynowane, a następnie zapieczono w rękawie do pieczenia z kolorowymi warzywami, co sprawia, że jest soczyste i aromatyczne. To danie świetnie sprawdza się na obiad dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić schab w plastry.
- Posypać mięso solą, pieprzem i włoskimi ziołami.
- Posmarować naczynie do pieczenia olejem roślinnym.
- Ułożyć pokrojone mięso w naczyniu.
- Posiekać 1-2 cebule i rozłożyć je na mięsie.
- Dodać 220 g smalcu na wierzch mięsa.
- Wymieszać 50 ml oleju roślinnego z papryką i czosnkiem, a następnie polać to po mięsie.
- Dodać 200 g kiszonej kapusty do naczynia.
- Włożyć naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 °C i piec przez 50-60 minut.
- Pokroić 1 cebulę.
- Pokroić 8 ziemniaków na kawałki.
- W misce wymieszać ziemniaki z cebulą, 170 g smalcu, solą, pieprzem, papryką i bazylią.
- Przenieść ziemniaki i cebulę do naczynia do pieczenia.
- Włożyć naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 °C i piec przez 45 minut.
- Po 45 minutach usunąć pergamin i kontynuować pieczenie przez kolejne 15 minut.
- Po upieczeniu mięsa i ziemniaków, podać jako obiad dla całej rodziny.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab w plastrach pieczony w rękawie z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również