Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo

Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo to prosty i szybki przepis na soczyste i delikatne mięso. Schab należy najpierw ugotować przez 5 minut, po czym odcedzić wodę i ponownie gotować jeszcze raz przez kolejne 5 minut. Dzięki temu zabiegowi mięso stanie się bardzo miękkie i łatwe do krojenia. Można podać je z ulubionymi dodatkami lub wykorzystać do innych dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyść schab wieprzowy z błon.
  2. Przygotuj marynatę: wymieszaj majonez, musztardę miodową, majeranek, przyprawę kebab-gyros, cukier, sól, pieprz czarny młotkowany, liście laurowe, czosnek i 0,5 litra wody.
  3. Wetrzyj marynatę w przygotowany schab.
  4. Dodaj 1,5 litra wody do schaba i gotuj przez 10 minut od zagotowania wody na średnim ogniu.
  5. Odstaw mięso do ostygnięcia na kolejny dzień.
  6. Gotuj schab ponownie przez 10 minut od zagotowania wody.
  7. Odstaw mięso na balkon, aby przestygło.
  8. Przechowuj schab w lodówce do następnego dnia.
  9. Schab gotowy do spożycia!
Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up