Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo
Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo to prosty i szybki przepis na soczyste i delikatne mięso. Schab należy najpierw ugotować przez 5 minut, po czym odcedzić wodę i ponownie gotować jeszcze raz przez kolejne 5 minut. Dzięki temu zabiegowi mięso stanie się bardzo miękkie i łatwe do krojenia. Można podać je z ulubionymi dodatkami lub wykorzystać do innych dań.
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść schab wieprzowy z błon.
- Przygotuj marynatę: wymieszaj majonez, musztardę miodową, majeranek, przyprawę kebab-gyros, cukier, sól, pieprz czarny młotkowany, liście laurowe, czosnek i 0,5 litra wody.
- Wetrzyj marynatę w przygotowany schab.
- Dodaj 1,5 litra wody do schaba i gotuj przez 10 minut od zagotowania wody na średnim ogniu.
- Odstaw mięso do ostygnięcia na kolejny dzień.
- Gotuj schab ponownie przez 10 minut od zagotowania wody.
- Odstaw mięso na balkon, aby przestygło.
- Przechowuj schab w lodówce do następnego dnia.
- Schab gotowy do spożycia!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab gotowany dwukrotnie po 5 minut każdorazowo, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również