Schab faszerowany pieczarkami i serem

Schab faszerowany pieczarkami i serem to aromatyczne danie, które zaskakuje nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również prostotą przygotowania. Mięso schabowe jest delikatnie rozcięte, aby można je było nadziewać pokrojonymi pieczarkami i startym serem. Całość jest następnie pieczona w piekarniku, aż schab będzie soczysty, a nadzienie rozpływające się w ustach. To pyszna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: schab, pieczarki, ser, przyprawy.
  2. Oczyszcz pieczarki i pokrój je drobno.
  3. Pokrój ser na plastry lub starty na tarce o grubych oczkach.
  4. Przygotuj schab rozetnij go wzdłuż, aby uzyskać płaski kawałek mięsa.
  5. Wypełnienie:
  6. Na przygotowanym schabie rozłóż pokrojone pieczarki.
  7. Następnie ułoż plastry sera na przygotowanych pieczarkach.
  8. Posyp wszystko ulubionymi przyprawami.
  9. Zawiń schab z farszem w rulon.
  10. Pieczenie:
  11. Przełóż przygotowany rulon schabu do naczynia żaroodpornego.
  12. Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż mięso będzie miękkie i dobrze przypieczone.
  13. Podanie:
  14. Schab faszerowany pieczarkami i serem podawaj ciepły, pokrojony na plastry.
Schab faszerowany pieczarkami i serem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab faszerowany pieczarkami i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up