Sałatka z patisonów do słoików

Sałatka z patisonów do słoików to szybki i prosty przepis na wykorzystanie letnich warzyw. Delikatne plastry patisonów, papryka i cebula są marynowane w aromatycznej słodko-kwaśnej zalewie, co sprawia, że sałatka nadaje się doskonale do przechowywania w słoikach. Idealna jako zdrowa przekąska lub dodatek do dań głównych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój kapustę, buraka, marchewkę, cebulę oraz pietruszkę na drobne kawałki.
  2. Odcisnij kapustę lekko, aby pozbyć się nadmiaru wody.
  3. W dużym słoiku warstwami dodawaj kapustę, buraka, marchewkę, cebulę, pietruszkę oraz czerwoną fasolę.
  4. W osobnej misce przygotuj dressing: wymieszaj sok z połowy cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz i szczyptę cukru.
  5. Polej przygotowanymi dressingiem warzywa w słoiku.
  6. Zakręć słoik dokładnie.
  7. Przechowuj sałatkę z patisonów w słoiku w lodówce.
  8. Podawaj i delektuj się smakiem!
Sałatka z patisonów do słoików

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z patisonów do słoików, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up