Ryba z pieczarkami i serem

Ryba z pieczarkami i serem to aromatyczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Soczysty filet rybny pod przykrywką grzybów, sera i ziołowej panierki to połączenie, które zachwyci niejednego smakosza. Prosty w przygotowaniu, ale równocześnie smakowity przepis, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Odmrożone i odsączone z nadmiaru wody filety rybne posypać solą i czarnym pieprzem z obu stron.
  2. Następnie obtoczyć kawałki ryby w mące.
  3. Smażyć przygotowane filety na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron na złoty kolor, a następnie zdjąć z patelni.
  4. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  5. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
  6. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
  7. Na patelni z rozgrzanym olejem wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć około 5 minut, często mieszając.
  8. Następnie dodać śmietanę, doprawić solą i czarnym pieprzem, wymieszać i dusić około 2 minut.
  9. Na koniec dodać do sosu posiekaną natkę pietruszki.
  10. Usmażone ryby układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
  11. Na rybach umieścić sos i równomiernie rozprowadzić go po wierzchu.
  12. Wstawić rybę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 15 minut.
Ryba z pieczarkami i serem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ryba z pieczarkami i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up