Ryba z ananasem, cebulą i ketchupem

Ryba z ananasem, cebulą i ketchupem to proste i smaczne danie, które idealnie komponuje się ze sobą. Rybę podpieczemy z ananasem i cebulą, a następnie polejemy sosem ketchupowym, nadając potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. świetna propozycja na szybki i pyszny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rybę obtoczyć w mące, podsmażyć na gorącym oleju z obu stron.
  2. Cebulę pokroić w piórka i smażyć na oleju aż lekko się zeszkli.
  3. Dodać przyprawy: Vegetę, liść laurowy, ziele angielskie, sól.
  4. Dusić cebulę pod przykryciem aż będzie miękka.
  5. Dodać ananasa z puszek razem z sokiem i koncentrat pomidorowy.
  6. Dodać ketchup, dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  7. Układać warstwy w naczyniu: najpierw cebulę z sosem, następnie rybę, i znowu cebulę z ananasem (można układać kilka warstw na zmianę).
  8. Jeśli zostanie za dużo farszu, można go zamknąć w słoikach na gorąco.
  9. Gotowe danie można przechowywać zamknięte słoiki w lodówce przez kilka tygodni.
Ryba z ananasem, cebulą i ketchupem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ryba z ananasem, cebulą i ketchupem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up