Roladki szpinakowe z mozzarellą
Roladki szpinakowe z mozzarellą to pyszna i prosta przekąska, która idealnie sprawdzi się na imprezie lub jako lekki posiłek. Delikatne szpinakowe placki nadziewane są świeżą mozzarellą i zapiekane w piekarniku do chwili, gdy ser się roztopi. Danie to zachwyca wyrazistym smakiem i aromatem, idealnie komponując się z dodatkiem ulubionego sosu.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do około 180 stopni C.
- Rozmroź szpinak i dokładnie odsącz go z nadmiaru wody.
- W misce wymieszaj szpinak z tartym czosnkiem, startym serem mozzarella oraz zmielonym pieprzem.
- Rozłóż na desce do krojenia plastry schabu, posól i popieprz.
- Nałóż na każdy plaster schabu warstwę farszu ze szpinaku i sera.
- Zwijaj plastry schabu, aby stworzyć roladki i zabezpiecz końce wykałaczkami.
- Układaj roladki w żaroodpornym naczyniu, skrop oliwą z oliwek.
- Piecz roladki w rozgrzanym piekarniku przez około 30-40 minut, aż mięso będzie dobrze ugotowane.
- Podawaj roladki ze szpinakiem i mozzarellą jeszcze ciepłe, posypane świeżo posiekaną natką pietruszki.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Roladki szpinakowe z mozzarellą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również