Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym

Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym to wykwintne danie mięsne, w którym cienkie plastry schabu zawinięte są z pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem śmietany i musztardy. To idealna propozycja na obiad dla miłośników tradycyjnych, domowych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój 2 cebule.
  2. Pokrój kawałek schabu na równe części i rozbij, doprawiając solą i pieprzem.
  3. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż mięso po 4-5 minut z każdej strony.
  4. Dodaj poszatkowaną cebulę.
  5. Wlej 200 ml wody, dopraw solą i pieprzem.
  6. Duś pod przykryciem przez 50 minut, co jakiś czas sprawdzając czy nie trzeba dolać wody.
  7. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj mąkę wymieszaną z wodą
  8. Na koniec dodaj jedną łyżkę śmietany.
  9. Posyp danie posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.
  10. Podawaj i gotowe!
  11. ugotowanie dodatkowego dodatku (np
Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up