Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym
Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym to wykwintne danie mięsne, w którym cienkie plastry schabu zawinięte są z pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem śmietany i musztardy. To idealna propozycja na obiad dla miłośników tradycyjnych, domowych smaków.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój 2 cebule.
- Pokrój kawałek schabu na równe części i rozbij, doprawiając solą i pieprzem.
- Na dobrze rozgrzanej patelni smaż mięso po 4-5 minut z każdej strony.
- Dodaj poszatkowaną cebulę.
- Wlej 200 ml wody, dopraw solą i pieprzem.
- Duś pod przykryciem przez 50 minut, co jakiś czas sprawdzając czy nie trzeba dolać wody.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodaj mąkę wymieszaną z wodą
- Na koniec dodaj jedną łyżkę śmietany.
- Posyp danie posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.
- Podawaj i gotowe!
- ugotowanie dodatkowego dodatku (np
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Roladki schabowe w sosie śmietanowo musztardowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również