Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem to pyszne i proste danie, idealne na obiad lub kolację. Mięso mielone mieszane z dodatkiem szpinaku, przypraw i ziół, następnie zawinięte w roladę i pieczone w piekarniku. Danie to zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, a dodatkowo jest bogate w białko i składniki odżywcze. Doskonały pomysł na szybki i zdrowy posiłek dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- W misce wymieszaj mięso mielone z solą, słodką papryką, czarnym pieprzem, jajkami, olejem i gotowanymi jajkami.
- Na desce do krojenia ułóż warstwę mięsa mielonego i nałóż na nią plaster sera prasowanego.
- Dodaj posiekane pomidory, sól, czarny pieprz, zieloną cebulę i czosnek, a także goździki.
- Zwijaj mięso w roladę.
- Umieść roladę w naczyniu żaroodpornym, posmaruj majonezem i wstaw do piekarnika na 60 minut.
- W międzyczasie przygotuj ciasto: wymieszaj mięso mielone z pieprzem, solą, śmietaną, mąką i jajkami.
- Rozprowadź ciasto na blasze i ułóż pokrojoną w plastry cukinię na wierzchu.
- Polej wszystko olejem i wstaw do piekarnika na 20 minut.
- Po upieczeniu ciasta i rolady z mięsa, podawaj na gorąco.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również