Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym

Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym to pyszne i aromatyczne danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Miękkie pulpety z soczystego mięsa podane w kremowym sosie z dodatkiem świeżego koperku to idealna propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny. Prosty w przygotowaniu przepis na pulpety w sosie śmietanowo koperkowym z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnej kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na rozgrzanym tłuszczu.
  2. W misce wymieszaj mielone mięso, zeszklijoną cebulę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy.
  3. Wyrób masę mięsną, a następnie formuj z niej małe pulpeciki.
  4. W garnku zagotuj bulion, następnie dodaj do niego pulpety i gotuj przez około 15 minut.
  5. Wyjmij ugotowane pulpety łyżką cedzakową.
  6. W misce wymieszaj śmietanę z mąką oraz wywarem z pulpety, a następnie dodaj posiekany koperek.
  7. Gotuj zawiesinę przez około 5 minut.
  8. Połącz zawiesinę z bulionem i zagotuj.
  9. Podgrzewaj pulpety w sosie koperkowym.
  10. Podawaj pulpety z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up