Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym
Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym to pyszne i aromatyczne danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Miękkie pulpety z soczystego mięsa podane w kremowym sosie z dodatkiem świeżego koperku to idealna propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny. Prosty w przygotowaniu przepis na pulpety w sosie śmietanowo koperkowym z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnej kuchni.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj cebulę i zeszklij ją na rozgrzanym tłuszczu.
- W misce wymieszaj mielone mięso, zeszklijoną cebulę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy.
- Wyrób masę mięsną, a następnie formuj z niej małe pulpeciki.
- W garnku zagotuj bulion, następnie dodaj do niego pulpety i gotuj przez około 15 minut.
- Wyjmij ugotowane pulpety łyżką cedzakową.
- W misce wymieszaj śmietanę z mąką oraz wywarem z pulpety, a następnie dodaj posiekany koperek.
- Gotuj zawiesinę przez około 5 minut.
- Połącz zawiesinę z bulionem i zagotuj.
- Podgrzewaj pulpety w sosie koperkowym.
- Podawaj pulpety z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pulpety w sosie śmietanowo koperkowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również