Ptasie mleczko z galaretki i śnieżki

Ptasie mleczko w galarecie to uroczyste i efektowne desery, które zaskoczą każdego gościa. Ten przepis dodatkowo wzbogacony jest o puszyste śnieżki, które nadają mu lekkości i wyjątkowego smaku. Idealne połączenie słodkiej galaretki z delikatnym ptasim mleczkiem daje niezapomniane doznania smakowe i wizualne. Doskonała propozycja na letnie przyjęcia, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotowanie foremki: Wyłożenie dna foremki herbatnikami lub biszkoptami.
- Przygotowanie galaretek:
- Pozostawienie do wystudzenia.
- Pozostawienie do wystudzenia.
- Przygotowanie pianki:
- Ubicie 250 ml zimnego mleka z 1 opakowaniem śnieżki na najwyższych obrotach miksera.
- Wlanie ostudzonej różowej galaretki do mleka, krótkie ubijanie.
- Przełożenie pianki na warstwę herbatników w foremce, wstawienie do lodówki do stężenia.
- Powtórzenie procesu ubijania mleka z drugą śnieżką, dodanie zielonej ostudzonej galaretki, krótkie ubijanie.
- Przełożenie zielonej pianki na różową w foremce, wstawienie do lodówki do stężenia.
- Po zastygnięciu, wylewanie ostudzonej galaretki na wierzch pianki w foremce.
- Schłodzenie ciasta w lodówce przez minimum 4 godziny lub idealnie przez noc
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ptasie mleczko z galaretki i śnieżki, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również