Przepis na Twaróg do Naleśników
Naleśniki z pysznym twarogiem to prosty i smaczny przepis na tradycyjne danie śniadaniowe lub deser. Ciasto naleśnikowe przygotowane ze składników takich jak mąka, jajka i mleko jest smażone na patelni, a następnie nadziewane kremowym twarogiem wymieszanym z cukrem i wanilią. Naleśniki można podawać posypane cukrem pudrem lub polane syropem owocowym, tworząc pożywną i apetyczną potrawę.
Składniki
Przygotowanie
- W naczyniu wysokim wbijamy 2 jajka, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, wlewamy 1 szklankę mleka, wsypujemy 1 szklankę mąki, wlewamy 3/4 szklanki wody gazowanej i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta.
- Odstawiamy ciasto na 15-20 minut, aby zgęstniało.
- W misce rozgniatamy biały ser twarogu widelcem, dodajemy 1 łyżkę gęstej śmietany, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, 3/4 łyżki cukru z wanilią, wyciskamy sok z połowy cytryny, dokładnie mieszamy.
- Ubijamy białko z 1 jajka ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy do twarogu i delikatnie mieszamy.
- Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni, zawijamy nadzienie serowe w kopertę, obtaczamy w jajku i smażymy.
- Naleśniki podajemy na ciepło lub na zimno.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na Twaróg do Naleśników, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również