Przepis na Gulasz z Żołądków Drobiowych z Warzywami

Składniki potrzebne do przygotowania gulaszu z żołądków drobiowych z warzywami to: żołądki drobiowe, cebula, marchew, seler, papryka, pomidory, przyprawy (np. papryka, sól, pieprz, majeranek, liść laurowy) oraz bulion. Całość gotujemy, aż mięso oraz warzywa będą miękkie i gulasz będzie miał intensywny smak. Podajemy z kaszą lub pieczywem. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Na głęboką patelnię przekładamy żołądki drobiowe oraz dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, odrobinę oleju i jarzynki.
  2. Zalewamy szklanką wody, przykrywamy patelnię i dusimy żołądki przez około 30 minut.
  3. Po 30 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem przez kolejne 30 minut.
  4. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i selera, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym i tymiankiem
  5. Dolewamy kolejną szklankę wody i dodajemy kostkę lubczykowo-pietruszkową.
  6. Na koniec dodajemy świeży lubczyk lub natkę pietruszki
  7. W międzyczasie przygotowujemy surówkę z ogórków, krojąc ogórki i cebulę w kostkę, dodając natkę pietruszki, koperek, cukier, sól, pieprz i oliwę z oliwek
  8. Gdy żołądki będą miękkie, doprowadzamy sos do odpowiedniej gęstości (gdy jest za rzadki, można zagęścić mąką rozpuszczoną w wodzie) i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  9. Podajemy gulasz z żołądków drobiowych z warzywami z ugotowanymi ziemniakami oraz surówką z ogórków
Przepis na Gulasz z Żołądków Drobiowych z Warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na Gulasz z Żołądków Drobiowych z Warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up