Prosty krem cytrynowy do tortu
Krem cytrynowy to idealna przełożona do tortów i ciast. Został wykonany z prostych składników takich jak masło, cukier, jaja i świeży sok z cytryny, co nadaje mu intensywnego i orzeźwiającego smaku. Może być stosowany do różnych rodzajów ciast, dodając im wyjątkowy aromat cytrynowy i delikatność.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszaj w misce 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny i skórkę startą z jednej cytryny.
- W rondelku rozpuść 50 g masła, dodaj zawartość miski i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż krem zgęstnieje.
- Gdy krem się zagęści, odstaw go z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
- Następnie możesz wykorzystać krem cytrynowy do dekoracji i nadzienia tortu.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Prosty krem cytrynowy do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również