Zupa cebulowa z ziemniakami

Zupa cebulowa z ziemniakami to prosty i aromatyczny posiłek, który idealnie rozgrzeje w chłodne dni. Wystarczy podsmażyć cebulę w garnku, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać bulionem i gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawić solą, pieprzem i ewentualnie posypać świeżymi ziołami. Gotowe danie można podać z grzankami lub śmietaną. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekać 3 duże cebule i 3 ziemniaki na drobną kostkę.
  2. Rozgrzać garnek z łyżką masła i łyżką oliwy.
  3. Wrzucić posiekaną cebulę do garnka i smażyć, aż będzie miękka i lekko zrumieniona.
  4. Dodać posiekane ziemniaki i smażyć przez kilka minut.
  5. Zalać warzywa bulionem warzywnym.
  6. Dodać przyprawy takie jak sól, pieprz, liść laurowy, tymianek.
  7. Gotować zupę na małym ogniu, aż ziemniaki staną się miękkie
  8. Podawać posypane świeżo posiekaną natką pietruszki.
Zupa cebulowa z ziemniakami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa cebulowa z ziemniakami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up